leverbaar via boekhandel   Psoriasis

     Beeld
           Beleving
                 Behandeling

 

prijs:  € 14,50

  In ons land wonen zo'n 300.000 mensen met psoriasis. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 50 Nederlanders in meer of mindere mate last heeft van deze huidziekte. Lang niet alle psoriasispatiënten hebben het in ernstige mate. Voor veel mensen blijft de aandoening beperkt tot enkele schilferende plekken op been, arm of rug. Bij anderen is de psoriasis uitgebreider of ernstiger van vorm. Psoriasis is een ziekte die voor sommigen het leven behoorlijk kan beïnvloeden.

Psoriasis is chronisch en nog altijd is de oorzaak niet helder. Dat betekent dat de ziekte niet genezen kan worden. Wel kan het behandeld worden. De methoden om dat te doen zijn in de loop van de jaren toegenomen en steeds beter geworden. Het wachten voor patiënten én artsen is echter op de doorbraak: wanneer wordt het mogelijk de ziekte aan te pakken bij de oorzaak.

Psoriasis, beeld, beleving, behandeling kwam tot stand op initiatief van de Psoriasis Vereniging Nederland. Zij heeft dermatologen en andere specialisten gevraagd om, onder leiding van Prof. Dr. P.C.M. van de Kerkhof, hoogleraar Dermatologie aan het Universitair Medisch Centrum te Nijmegen, hun specifieke deskundigheid t.a.v. psoriasis samen te brengen in dit boek. Het geeft de huidige stand van zaken weer in de bestrijding van de ziekte. Het gaat uitgebreid in op de aandoening en op de mogelijkheden van behandeling. Maar ook op vele andere aspecten die met de ziekte samenhangen. Zo is er veel aandacht voor de beleving van de ziekte: talrijke fragmenten uit interviews met psoriasispatiënten geven een goed beeld van hoe zij hun ziekte ervaren.

Het boek geeft vooral ook informatie. Informatie wat eraan te doen is, hoe andere patiënten -ervaringsdeskundigen bij uitstek - met hun psoriasis omgaan, en wat je kunt doen om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Daardoor biedt dit boek niet alleen een schat aan informatie voor de patiënt. Het is ook een boek dat voor buitenstaanders een goed beeld schetst van wat de ziekte inhoudt en kan betekenen voor mensen die met een geschonden huid door het leven moeten.

Uitgeverij De Stiel
Nijmegen 2002

ISBN  90 70415 28 3

 
  thuispagina | nieuw | fondslijst | bestellen