leverbaar via uitgeverij   Kees van den Heuvel
Wat futen
op een         
kluitje
in het riet
 
prijs:  € 24,95   Kees van den Heuvel (1960-2010) publiceerde zijn gedichten in tijdschriften en bloemlezingen. Voor een eigen bundel leek hij lang terug te deinzen. Op aandringen van Uitgeverij de Stiel zette hij zich in de laatste maanden van zijn leven aan wat de afronding van zijn oeuvre zou worden. Na een ziekbed van vier jaar overleed Kees van den Heuvel op 11 januari 2010, enkele dagen voordat zijn bundel van de drukker kwam.

Wat futen op een kluitje in het riet is een eigenzinnige verzameling light verse: geestig, inventief, ontregelend, origineel en technisch schier volmaakt. Kees van den Heuvel hoort hiermee in één klap tot de groten van het Nederlandse light verse. Deze bundel is een monument voor een uniek talent, voor een dichter aan wiens leven ontijdig een einde kwam.

Wat futen op een kluitje in het riet is in beperkte oplage beschikbaar voor de markt en te bestellen via de uitgeverij. Het boek is alleen leverbaar in een luxe editie, gebonden met stofomslag en leeslint. Op verzoek van de dichter schreef Cees van der Pluijm een woord vooraf.

Uitgeverij De Stiel
Nijmegen 2010

ISBN  978 90 70415 38 9

 
  thuispagina | nieuw | fondslijst | bestellen