leverbaar via auteur

prijs:  € 11,40  € 5,-

  Jan van der Meer

Enkeltje Nijmegen

Dagboek van een
roze-groen raadslid


Plaats en tijd van handeling: Nijmegen, een middelgrote Nederlandse stad in het jaar 2000. Protagonist: Jan van der Meer, geboren in het Brabantse Mill (1965), raadslid voor de Stadspartij Leefbaar Nijmegen.

De plot is klassiek: 2000 blijkt een rampjaar voor Jan van der Meer. Zijn moeder overlijdt aan kanker, er is crisis in de partij, de idealen wankelen, en met de liefde wil het ook niet vlotten.

Maar dan de katharsis: Van der Meer zegt zijn baan bij Das&Boom op en maakt plannen om horeca-ondernemer te worden, hij verruilt zijn partij voor GroenLinks en stort zich als vanouds in de problematiek van natuur, milieu en stadsontwikkeling. Later wordt alles beter.

En de liefde? Tja, de liefde...

Enkeltje Nijmegen is het openhartige dagboek van een roze-groen raadslid. Jan van der Meer geeft een inkijkje in het politieke bedrijf vanuit een zeer persoonlijk perspectief. Politiek en het volle leven - drank, seks, intriges en ambitie: het zijn de ideale bouwstenen voor een klassieke tragedie.

Gelukkig heeft Jan van der Meer naast humor en relativeringsvermogen ook de moed zichzelf niet te ontzien. Dat maakt dit dagboek tot een authentiek document, tot meer dan een lokaal-politieke aangelegenheid en tot een vermakelijke zedenschets.

We zeggen Nijmegen, maar de plaats van handeling kan bijna overal zijn.

Uitgeverij De Stiel
Nijmegen 2001

ISBN  90 70415 26 7

 
  thuispagina | nieuw | fondslijst | bestellen